Çayırbaşı Muhtarı Faruk Özdemir, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulunarak, “Ekibimizle beraber, muhtarlığın anlamı ne ise biz onu yerine getiriyoruz” dedi.

4 bin 914 nüfuslu, yaklaşık 400 Roman vatandaşın yaşadığı, orta gelirli ekonomik yapıya sahip ve kozmopolit yapısıyla 150 yıllık tarihiyle Sarıyer’in en eski mahallerinden biri olan Çayırbaşı’na konuk olduk.

Muhtarlık binasında gerçekleştirdiğimiz söyleşide, ilk dikkatimizi çeken girişte bulunan kıyafet tezgâhı ve Muhtar Özdemir’in masasının çekmecelerinin oyuncaklar ile dolu olması oldu. Söyleyişi sırasında, dışardan minik bir çocuğun gelip, direk çekmeceden oyuncak alması ve muhtarın çocuğa babacan yaklaşımı ise her yerde karşımıza çıkan bürokrasi kibirini yok etti.

PAYLAŞIM BİLİNCİNİ ARTTIRIYORUZ

Özdemir, “Bizim ilkemiz; bir elin verdiğini diğeri görmeyecek. O yüzden kıyafetlerimizi binanın içinde değil dışarıda bırakıyoruz ki vatandaşlar üzerinde baskı hissetmeden özgürce bakıp alabilsin. Sadece kıyafet değil, bebek ve hasta bezi, bebek arabası, ders kitapları, kırtasiye malzemelerini ve daha birçok malzemeyi ihtiyaç sahiplerine iletiyoruz. Özellikle yeni doğan bebeklerde sıfır giyim paketleri dağıyoruz. Mahalle olarak sosyal paylaşım bilincini aşılamaya ve üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

YAĞMUR KÂBUSU DİNDİ

Görev süresi boyunca mahallenin alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Özdemir, yağmur yağdığında mahallenin korkulu rüyası haline gelen su baskınlarının da artık yaşanmadığını ifade etti: “Mahallemiz, Sarıyer’in en eski yerleşim alanlarından olduğu için ciddi bir alt yapı sorunu ile karşı karşıyaydık. Her yağmur yağdığında evlerimizi lağım suyu basardı. Ancak girişimlerimiz sonucunda İSKİ, BEDAŞ ve Sarıyer Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda artık lağım suyu kâbusuna son verdik” dedi.

MUHTARLIK EKİP İŞİ

Özdemir, “Mahallemizin dar sokakları nedeniyle olası bir yangın faciasında ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Sarıyer İtfaiyesi ile beraber mahallemizin kritik noktalarına 6 tane yangın musluğu taktırdık. Mezarlığımızın toprak girişi nedeniyle aileler acılı günlerdinde ikinci bir mağduriyet yaşıyorlardı. Beton giriş yaparak, merdiven basamaklarını yeniledik. Paslanmış ve çürümüş 55 elektrik direğimizin değişimini 6 ay gibi kısa sürede gerçekleştirdik.  İçişleri Bakanlığına verdiğimiz dilekçemizle beraber ana cadde üzerine trafik ışıkları taktırdık. Asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diyerek görevi boyunca yaptığı hizmetleri bizlerle paylaşarak, “Ekibimizle beraber, muhtarlığın anlamı ne ise biz onu yapıyoruz” dedi.

ÇAYIRBAŞI CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Çayırbaşı Fidanlığı’nın atıl durumda olmasından dolayı çevreye rahatsızlık verdiğini söyleyen Özdemir, bu konudaki başvurularının kabul edildiğini hatırlatarak, İBB tarafından başlanan parkın, Sarıyer’in yeni cazibe merkezi ve yaşam alanı olacağını söyledi.   

SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Söyleşimiz esnasında, mahallenin okur- yazar oranın düşük olmasından bahseden muhtar Faruk Özdemir, Çayırbaşı Aile Sağlığı Merkezi’nin de bu mağduriyeti arttırdığından dert yandı. Randevusuz hasta kabulu yapılmadığını belirterek, yaşlı ve okuma yazma bilmeyen hastaların sıkıntılarını anlatarak,  randevu sisteminin kalkmasını talep etti ve yetkililerden bu konuda destek beklediğini sözlerine ekledi. 

Muhtar Faruk Özdemir son olarak, gazetemize tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak haber yaptığı için teşekkür etti.