ÖZEL HABER: LEVENT PEHLİVANOĞLU

Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu, Nisan ayı meclis toplantısında 2024 faaliyet raporunu değerlendirirken, ilçenin kanayan yarası haline gelen tapu meselesine dair umut verici açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arazileri üzerindeki mülkiyet sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atıldığını belirten Başkan Aksu, tapu tahsis belgesi veya yapı kayıt belgesi bulunmayan ancak kendi adına kayıtlı elektrik, su veya doğalgaz aboneliği olan Sarıyerlilerin de tapu sahibi olabilmesinin önünün açıldığını duyurdu.

BİNLERCE SARIYERLİ TAPU HAYALİNE KAVUŞUYOR

Başkan Aksu'nun verdiği bilgilere göre, 2024 yılı içerisinde İBB arazileri için toplam 10 bin 843 Sarıyerli tapu başvurusunda bulundu. Bu başvuruların sonucunda şu ana kadar 358 vatandaş tapularını alırken, 392 vatandaşın tapuları da dağıtım aşamasında. Ayrıca, 3 bin 121 Sarıyerli de taksitlendirme yöntemiyle tapu sahibi olma imkanına kavuşacak. Vatandaşların başvurularını İBB'nin Büyükdere Fidanlığı içindeki ofisten yapmaya devam edebileceği belirtildi.

3-3

BAŞKAN AKSU'DAN SİYASİ PARTİLERE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

İBB arazilerindeki tapu sorunlarının çözümü için önemli ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Başkan Aksu, aynı hassasiyetin Milli Emlak ve Vakıf arazileri üzerindeki mülkiyet sorunları için de gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. AK Parti ve MHP'li meclis üyelerine seslenen Başkan Aksu, "Gelin, bu önemli meseleyi siyasi ayrılıkları bir kenara bırakarak, el birliğiyle çözelim ve Milli Emlak ile Vakıf arazilerindeki vatandaşlarımızın da tapu sahibi olmasını sağlayalım" şeklinde konuştu. Bu çağrı, Sarıyer'deki tapu sorunlarının kalıcı çözümü için tüm siyasi aktörlerin ortak hareket etmesinin önemini vurguluyor.