Sarıyer’in geçmiş dönem belediye başkanı Şükrü Genç, Ramazan Bayramı dolayı ile bayram mesajı yayımladı.
Sevgili Dostlarım, Bu satırları sizlere, demir kapılar ardında ama yüreği dışarıdaki milyonlarla birlikte atan bir dostunuz, bir kardeşiniz, bir yol arkadaşınız olarak yazıyorum. Bugün bir arada değilsek, sokaklarda, meydanlarda değilsek bile; inanın, birliğinizle, sesinizle, direncinizle kalbimiz her yerde birlikte atıyor.
“YARIN BAYRAM”
Ama biliyoruz ki bu bayram, bir yanıyla buruk. Çünkü sadece ben değil; Sevgili Kardeşim Ekrem Başkan, görev aşkıyla çalışan belediye başkanı arkadaşlarımız da burada, Silivri'de. Dışarıda ise milyonlar, gençler, kadınlar, çocuklar; hak, hukuk, adalet ve demokrasi için bir arada.
“BAYRAMLAR, İNSANLIĞIN ORTAK SOFRASIDIR”
Farklılıklarımızla bir olmanın, aynı yürekte buluşmanın simgesidir. Biz Sarıyer'de yıllarca bu anlayışla çalıştık. Her inancı, her kültürü aynı çınarın gölgesinde buluşturduk. Çünkü bilirdik ki, birlik yoksa huzur olmaz; adalet yoksa bayram eksik kalır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki meydanlar, yalnızca Ekrem İmamoğlu’na değil; hepimize, halkın iradesine yapılan bir haksızlığa karşı yükselen bir vicdan çağrısıdır. Ve işte o ses, bu ülkenin en gür, en kararlı sesidir artık. Ben bu bayramda, duvarlar ardında değil; umudun tam ortasında hissediyorum kendimi.
“ÇÜNKÜ SİZLER VARSINIZ, GENÇLER VAR”
Çünkü adaletin, demokrasinin, özgürlüğün ışığını taşıyan bir halk var bu ülkede. Sevgili kardeşlerim; Bu karanlık elbet geçecek. Bu günler elbet bitecek. Ve o gün geldiğinde; yine bir bayram sabahında, özgürlükle, sevgiyle, barışla kucaklaşacağız. Şimdilik elimizi değil, sesimizi tutun. Dayanışmayla, inançla, umutla… Hep birlikte başaracağız. Bayramınızı en içten duygularımla yürekten kutluyorum. Sevgi ve saygılarımla”