EĞİTİM

YGS'Yİ UNUTUN, ŞİMDİ LYS ZAMANI!

Abone Ol
Üniversite hayalleri kuran öğrencilerin geride bıraktığı YGS’yi  Meridyen Eğitim Kurumları’nın uzman eğitimcileri  Sarıyer Posta’ya değerlendirdi. Üniversite yolunda ikinci viraj olan LYS’de öğrenciler nelere dikkat etmeli, işte bunun cevabı!
Öğrencilerin üniversite yolundaki en önemli virajlardan ilki olan YGS geride kalırken Meridyen Eğitim Kurumları Kurucu Ortakları Edebiyat Öğretmeni Abdullah Alp,  Matematik Öğretmeni Kadir Özdemir ve Geometri Öğretmeni Mustafa Akyasan, sınav sorularını değerlendirdi. Tecrübeli eğitimciler, YGS’yi geride bırakan öğrencilerin ikinci zorlu sınav olan LYS için ise önemli tavsiyelerde bulundu!

STRESLE BAŞ EDEN ÖĞRENCİ BAŞARILI SONUÇ ALACAK!

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan YGS’nin (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ardından öğrenciler alacakları puanları beklerken Meridyen Eğitim Kurumu’nun kurucularından tecrübeli eğitimci Edebiyat Öğretmeni Abdullah Alp, sınavı değerlendirdi. Alp, “Deneme sorularına uygun tarz ve zorlukta sorular geldi. Rehber öğretmenlerimizin verdiği direktifler doğrultusunda hareket eden öğrencilerimizin bu sınavda zorlanmadıklarını söyleyebiliriz. Sınav stresiyle baş eden öğrenciler başarılı sonuçlar alacaktır.”dedi.

TÜRKÇE’DE ÖĞRENCİLER ZORLANMADI!

Sınavdaki sözel soruları alanlarına göre tek tek değerlendiren Alp,  şunları kaydetti: “Sınav soruları incelendiğinde, Türkçe sorularında anlam bilgisi dışındaki sorularda artış olmasıyla birlikte anlatım bozukluğu olmaması beklediğimiz bir durum. Paragraf soruları çok uzun değildi ve netti. Bazı sorularda kuvvetli çeldiriciler olmasına rağmen Türkçe bölümünde öğrenciler çok zorlanmadı. Sosyal Bilimler testinde felsefe soruları geçtiğimiz yıllara göre daha bilgiyi ölçemeye yönelik olmakla birlikte, özellikle yoruma dayalı felsefe sorularına alışkın öğrenciler için bu durum sürpriz olsa da, genel olarak yapılabilir sorulardı. Coğrafya soruları standart tarzda soruldu. Harita ve grafik soruları üzerinde çokça durduğumuz soru kalıplarıydı. Din kültürü ve tarih alanlarında ise bilgiyi yorumlama tarzında sorular ağırlıklıydı.”

MATEMATİK SORULARI KLASİKTİ

Meridyen Eğitim Kurumları kurucu ortaklarından Matematik Öğretmeni Kadir Özdemir ise soruların klasik YGS tarzına uygun olduğunu söyledi. Özdemir, 2017 YGS’deki matematik sorularıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Her yıl sorulan kümeler ve fonksiyon soruları tahmin ettiğimiz gibi daha basit soruldu. Yeni eklenen konularla ilgili ya çok kolay ya da çok az soru geleceğini düşünüyorduk yani sadece polinom konusundan bir soru gelmesi beklediğimiz bir durumdu. Problem soruları ise zor olmamasına rağmen kafa karıştırıcı olduğu için öğrenciler zaman kaybı yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda 7-8 geometri sorusu çıkarken bu sayı 2017 YGS’de 11 oldu. Soru sayısının fazla olması ve soruların, zor olmasa da, ortalamanın üzerinde olması öğrencileri terletti. Meridyen Eğitim Kurumları kurucu ortaklarından Mustafa Akyasan “Fen Bilimleri alanında ise kimya ve biyoloji soruları çözülebilir derecedeydi. Geçen yıllarla benzerlik gösteren soruları dikkatli öğrenciler rahatça çözdü. Fizik alanında ise astronomi-coğrafya karışımı olarak çıkan soru dışında öğrencilerin zorlayacak bir sorunun çıkmaması Fen Bilimleri’nin çözülebilir bir branş olmasını sağladı.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

ARTIK LYS ZAMANI!

Abdullah Alp, YGS’nin geride kaldığını artık LYS’ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) hazırlanma zamanı olduğunu vurgulayarak, öğrencilere YGS’yi unutmalarını önerdi. LYS öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Alp, “YGS üniversiteye girişte LYS’ye oranla daha az etkili bir sınav. LYS yüzde yetmiş civarı bir oranda etkili. Bu yüzden öğrenciler YGS sonuçlarına bakmaksızın LYS’ye yoğunlaşmalı. İlk sınav ne kadar kötü geçerse geçsin bunu LYS’de telafi etmek mümkün! YGS eşit ağırlık ve sözel öğrenciler edebiyat bölümündeki netlerin yüksekliğinde iyi sonuçlar almaları kaçınılmaz. Matematik ve geometrisi kötü olan eşit ağırlık öğrencileri sadece 3 konuyu hallettiklerinde bile 10 net yapabilirler. Bu yüzden gözlerinde büyütmemeliler. Sayısal öğrenciler ise fizik, kimya, biyoloji branşlarındaki ön yargılarını kırdıklarında çok az gibi görülen netlerle çok iyi sonuçlar alabiliyorlar. Hedefi tıp ve hukuk fakültesi olan öğrenciler ise kendi alanlarında çıkacak soruları eksiksiz çözmeliler, özellikle matematik ve geometri alanında çözecekleri sorular rakiplerinin önüne geçmelerini sağlayacaktır. Fedakarca ve sabırla çalışmaya devam etmeliler.”diye konuştu.

 İletişim:

Merkez: Merkez Mah. Sefir Sok.No:33/ Sarıyer

Şube: Maden Mah. Nalbantçeşme Cad. No:57/ Sarıyer

Tel: 0212 242 41 47-0212 218 19 20 - GSM: 0532 670 08 68-0535 542 22 82

www.meridyenegitim.com

http://www.sariyerposta.com